Csak előzetes időpont egyeztetés esetén tudunk hajót átadni!

Kérlek, mindig telefonálj, mert a legtöbb esetben nem tartozkodunk a helyszínen!
 


 

 

 

geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel.

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.

Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.

forrás: geocaching.hu

Keresd meg a Velencei-szigeten a ládát: https://geocaching.hu/geomap/

 


Részletes leírás:

 

Szélesség N 47° 13,608'
Hosszúság E 18° 38,450'
Magasság: 107 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps 
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.07.06 13:30
Utolsó lényeges változás: 2016.07.02 07:38
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: vgergőék most 17-en!
Felhasználó: vgergo
Nehézség / Terep: 1.5 / 4.0
Megtalálások száma: 575 + 3 sikertelen + 15 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást freddy készítette.


Lehet, hogy első ránézésre meglepő a hely, igen, ez a doboz a tó közepén van.
Gyerekkorunk óta Velencefürdőn nyaraltunk mindig, most egy nagy unokatestvér találkozót rendeztünk itt, és ennek emlékére gondoltunk "rejteni". Így aztán vagy 17-en jelentünk meg a helyszínen különböző vízi-alkalmatosságokkal.
-- SPOILER PART --
A Velencei-tóban nem csak nádasok vannak, ezt a cachet az egyik szigetre tettük,,, a név is erre utal, mármint, hogy talán vizibiciklivel (télen korocsolyával?) lehet legjobban megközelíteni.
Indulni bármelyik közeli strandról, tehát Velencéről, Velencefürdőről vagy akár az északi, Nadap irányában levőről is lehet, a legtöbb strandon lehet bérelni eszközt, de például a Velencefürdői szabadstrandtól (47"13.176, 18"38.692 itt vizibicikli 1100Ft/h) alig 700m-re van, a legsportosabbak számára ennyi szinte akár úszva is megtehető.
A rejtekhelytől kb. 30m-re valami "mólószerűség" volt most, ahol ki lehet szállni, de semmi garancia persze, hogy ez még később is meg lesz, ezzel együtt kicsit gusztustalan a partraszállás az iszapos part miatt, de abszolut túlélhető :-) Egyébként szinte bárhol éred el a szigetet, keresztül lehet rajta sétálni.
A láda a képen látszik, nagy, kék fedelű, egy kis gödröt ástunk neki, de a fedele kilátszik, csak ágakat, gallyakat kapartunk rá.
 
Ládatörténet:
2016 június, A láda természetvédelmi okokból (védett faj élőhelyének védelme) ideiglenesen betegre volt állítva ~3 hétig, Admin (Fazék), 2016.6.12

 

FORRÁS: http://geocaching.hu/caches.geo?id=372

 

Csoportos vitorlás oktatás

 
Engedély nélkül vezethető hajóra

Időpontok: 

  • 2017.06.03. 14 óra (szombat) - még 3 szabad hely van
Létszám: 3 fő
Hajó neve: Táltos
 
Oktatás részletei:

A megadott időpontban 14 órától körülbelül 18-19 óráig oktatást tartunk kezdőknek Táltos nevű hajónkon.
Rövid elméleti bevezető után gyarkolatban lehet elsajátítani a vitorlázás alapjait. Az oktatás keretében a hajó biztonságos kezeléséhez szükséges tudást adjuk át, mely elegendő ahhoz, hogy kisebb szelekben a legközelebbi alkalommal már önállóan is hajót kölcsönözzön a kezdő vitorlázó.

Ár: 9500 Ft / fő

Az oktatáshoz 3 fő minimum jelentkezőre van szükség.
Egyéni oktatásra más díjazás érvényes. Rossz idő esetén az időpontok módosulhatnak. 
 
Érdeklődés: 06-20-975-3150
 
Jelentkezés e-mailben: info@albasaling.hu
Kérjük megjelölni az időpontot, amelyre jelentkezni szeretne.
 
 
Engedéllyel vezethető hajóra

Időpontok:
 
  • 2017.06.03. 14 óra (szombat) - még 3 szabad hely van

Létszám: 3 fő
Hajó neve: Csipet 
 
Oktatás részletei: 

A megadott időpontban 14 órától körülbelül 18-19 óráig oktatást tartunk Csipet nevű hajónkon engedéllyel már rendelkező vitorlázóknak, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat. 
Rövid hajóismereti bevezető után gyarkorlatban lehet felfrissíteni a korábban megszerzett tudást. 
 
Ár: 9500 Ft / fő 
 
Az oktatáshoz 3 fő minimum jelentkezőre van szükség.
Egyéni oktatásra más díjazás érvényes. Rossz idő esetén az időpontok módosulhatnak.  
 
Érdeklődés: 06-20-975-3150 
 
Jelentkezés e-mailben: info@albasaling.hu
Az alábbiakban a közelben található és vízről könnyen elérhető értkezési lehetőségeket gyűjtöttük össze.
 
 
PANORÁMA PARTSZAKASZ - SZABADSTRAND
Megközelítés: gyalogosan 3 perc
Bővebb info: a kikötő mellett található szabadstrand büféi klasszikus kínálattal
 
 
GÁRDONYI GYROS - SARKI RÓKA FALATOZÓ 
Megközelítés: gyalogosan 5 perc
 
  
 
SZÚNYOGSZIGETI HALÁSZCSÁRDA ÉTTEREM
Megközelítés: vízen keresztül, saját kikötővel
 
 
 
VELENCE KORZÓ
Megközelítés: vízen keresztül, a közelben található kikötő jobb oldalán kikötési lehetőséggel

 

A nyereményjátékot itt éred el >>>

 

Nyerteseink:

2016. június 13: Székely Imre
2016. június 27: Hidvéghy Márton
2016. július 11: Karaszi Mariann
2016. július 25. (helyett augusztus 1.): Kondor Zsolt

 

 

Játékszabályzat

1) Az Alba Sailing Club (továbbiakban: „Szervező”) játékot hirdet az Alba Sailing Club Facebook oldalán az oldal felhasználói számára (továbbiakban „Játék”) az Alba Sailing Club Facebook oldalon.


2) A játékban részt vevő személyek
A Játékban részt vehet minden Internet-felhasználó, természetes személy, aki Magyarországon állandó lakcímmel rendelkezik és a játék teljes időtartama alatt aktív Facebook regisztrációval rendelkezik. A játékban 18 év feletti személyek vehetnek részt. A játékban nem vehetnek részt a Szervező és a Lebonyolító alkalmazottai és azok közeli hozzátartozói (Ptk. 685.§ b) pont).
A játékban való részvétel önkéntes. A játékban résztvevők részvételükkel minden tekintetben, kifejezetten elfogadják a jelen játékszabályzatot.


3) A játék időtartama
A játék 2016. június 6. 12:00 órától 2016. augusztus 15. 15:00 óráig tart. A Játékot a játék szervezője bármikor, külön értesítés és indoklás nélkül leállíthatja.


4) A Játék leírása
1. A Játék felülete az „Alba Sailing Club Facebook oldal”.
2. A Játékra jelentkezni kizárólag az Alba Sailing Club oldalán található, megadott poszt megosztásával lehet.
3. A Játékosok feladata, hogy a 2016. június 6-án kitett posztot legalább egyszer megosszák a Játék időtartama alatt.

5) A nyereményjáték díjai:
A játékra jelentkezők között a nyári szezonban (június-július-augusztus) minden hónapban kisorsolunk 2 db fél napra szóló ingyenes vitorlázási lehetőséget, a játékos által kiválasztott hajón. Az ajándék vitorlázás bármikor igénybe vehető a 2016-os szezon idején. Összesen 6 db nyeremény kerül kisorsolásra.


6) A nyertes megállapítása, sorsolások időpontjai
Az a Játékos jogosult az 5. pontban meghatározott nyereményre, aki a játék időtartama alatt kitett posztot legalább egyszer megosztja.

Sorsolás időpontjai:
2016. június 13. (1 nyertes)
2016. június 27. (1 nyertes)
2016. július 11. (1 nyertes)
2016. július 25. (1 nyertes)
2016. augusztus 15. (2 nyertes)


7) A nyertes értesítése
A nyertes megállapítását követően, az adott sorsolás napján, legkésőbb 16:00 óráig a Szervező az Alba Sailing Club Facebook oldalán teszi közzé a nyertes nevét, akinek az info@albasailing.hu e-mail címen kell jelentkeznie a nyereményért.
A nyeremény felhasználásához előzetes időpont egyeztetés szükséges!

8) A játékból történő kizárás kritériumai

A játékosok közül indoklás nélkül kizárásra kerülnek, illetve kerülhetnek azok, amelyekre igaz az alább meghatározott feltétek bármelyike:
a Játékszabályzatban foglaltakat megszegik,
Kizárásra kerülnek továbbá azok, akiknek a hozzászólásaira és/vagy a Szervező Facebook oldalának üzenőfalán elhelyezett posztjaira az alábbiak igazak:
politikai színezetű, rasszista, illetve vallási, faji, vagy bármely más módon diszkriminatív, bármely népcsoportban félelmet kelt, identitásában megsért, vagy erre buzdít, pornográf elemeket tartalmaz, indokolatlanul trágár, szabálysértést vagy bűncselekményt tartalmaz, illetve arra buzdít, sérti a szerzői és/vagy szomszédos jogokat, amelyek bármilyen fórumon (offline vagy online) sértik a Szervező jó hírnevét, üzleti érdekeit, vagy bármely játékos emberi méltóságát sértő megjegyzést tesznek.

9) A nyeremény adózása
A nyeremény utáni adó és járulékterheket a Szervező viseli, és fizeti meg, a nyertes által megadásra kerülő személyi adatok alapján. Minden egyéb felmerülő költséget – mint például a díj átvételével kapcsolatos utazási költségeket, a Nyeremény tárgyát képező utazással összefüggő, de a Nyeremény részét nem képező költségeket – a Játékos köteles viselni.
A nyeremény készpénzre nem váltható.


10) Felelősség kizárás, vis major
A Facebook játékszervezést befolyásoló, a játék lebonyolítását esetlegesen akadályozó döntései a Játék időtartama során vis major-nak minősülnek, melyekre a Szervezőnek nincsen ráhatása. A Szervező kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a Játékban való részvétel során, a Játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Játék során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért. A Szervező nem vállal felelősséget azért, ha a Játék időtartama alatt a Játék, illetve a Játékot tartalmazó weboldal technikai okokból időszakosan nem érhető el.


11) Egyéb
A Játékos a Játékban történő részvétellel automatikusan elfogadja a jelen Szabályzatot.
A Szervező fenntartja magának a jogot jelen Játékszabály bármikori módosítására, illetve kiegészítésére.

A Facebook semmilyen mértékben nem támogatja a promóciót, vagy működik együtt azzal. A nyereményjáték résztvevőit nem adminisztrálja, követi nyomon.
A promóció során szolgáltatott információk közzététele a Szervező, és nem a Facebook által történik.